Asunnon käsiraha

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Asunnon käsiraha

Asunnon käsiraha on ennakkomaksu, joka maksetaan asuntokaupan varmistamiseksi. Käsiraha on useimmiten noin 4% asunnon hinnasta, mutta sen suuruus voi vaihdella. Käsirahan tarkoitus on osoittaa ostajan sitoutumista kauppaan ja toimia vakuutena myyjälle. Käsiraha näyttelee tärkeää roolia asuntokaupassa, ja sen suuruus vaikuttaa asuntolainan määrään ja ehtoihin.

Käsirahan vaikutus asuntolainaan

Asuntolainan käsirahalla on merkittävä vaikutus lainan korkoon ja kuukausittaisiin lyhennyksiin. Mitä suurempi käsiraha on, sitä paremmat ovat lainaehdot. Käsirahan avulla voidaan pienentää lainan määrää ja alentaa korkokustannuksia. Voit kilpailuttaa asuntolainan usean pankin kesken Lainatarjouksia.com -palvelun avulla, jolloin saat parhaat mahdolliset ehdot lainaasi.

Käsirahan säästäminen

Käsirahan säästäminen kannattaa aloittaa mahdollisimman aikaisin, jotta sinulla on tarpeeksi varoja sujuvoittaa asuntokauppaan. Voit kerätä käsirahan säästötilille kuukausittain tai etsiä muita keinoja kuten perheeltä saatuja lahjoja tai muita säästöjä. Käsirahan säästäminen on tärkeää, jotta voit parantaa lainaehdot ja vähentää taloudellista riskiä asuntokaupassa.

Ensisasunnon käsirahan merkitys

Ensiasunnon ostajille käsirahan merkitys on erityisen suuri, sillä ensiasunnon ostajilla ei ole aiempia asuntojen myyntivoittoja vakuusarvona. Ensisasunnon ostajien tulisi pyrkiä kerryttämään mahdollisimman suuri käsiraha, jotta lainakatto ei tule vastaan ja saadakseen paremmat ehdot asuntolainalle. Suurempi käsiraha voi myös auttaa pääsemään paremmin kiinni asuntomarkkinoille ja saamaan unelmiensa kodin.

Asunnon osto ja käsiraha

Kun olet löytänyt sopivan asunnon, seuraava askel on tehdä ostotarjous ja maksaa käsiraha. Käsiraha on rahasumma, jolla vahvistat ostotarjouksen ja joka toimii vakuutena myyjälle.

Asunnon ostotarjouksen tekeminen

Asunnon ostotarjouksen tulee sisältää tarjottava hinta, voimassaoloaika sekä mahdolliset ehdot. Muista, että tarjouksen hyväksyminen on sitova sopimus sekä ostajalle että myyjälle.

Tässä joitakin asioita, jotka kannattaa huomioida asunnon ostotarjousta tehdessä:

  • Hinta: Tarjouksen tulee olla realistinen, ja sen tulisi perustua asunnon arvioon sekä markkinatilanteeseen.
  • Voimassaoloaika: Tarjouksen voimassaoloajan tulisi olla riittävän pitkä, jotta myyjä ehtii harkita tarjousta ja neuvotella hinnasta tarvittaessa.
  • Ehdot: Tarjoukseen voi sisältyä erilaisia ehtoja, kuten mahdollinen kaupan purkuoikeus tai varauma tarkastukselle.

Jos myyjä hyväksyy tehdyn ostotarjouksen, seuraava askel on maksaa käsiraha.

Asunnon osto ilman ASP-tiliä

Jos et ole säästänyt asunnon hankintaa varten ASP-tilillä, käsiraha on yleensä maksettava ostajan saaman asuntolainan kautta. Yleisesti käsirahan määrä on noin 5-15% asunnon hankintahinnasta.

Kun olet päättänyt ostaa asunnon ilman ASP-tiliä, kannustamme sinua pyytämään asuntolainatarjouksen Lainatarjouksia.com-palvelun avulla. Lainatarjouksia.comin kautta voit helposti kilpailuttaa asuntolainan usean pankin kesken ja löytää itsellesi parhaimman tarjouksen.

Lopulta, oston vahvistamiseksi käsiraha tulee maksaa ennen sopimuksen allekirjoittamista. Kun kaikki asiat ovat kunnossa ja kauppakirjat allekirjoitettu, voit muuttaa uuteen kotiisi.

Onnittelemme sinua asunnon oston prosessissa ja toivomme, että löydät itsellesi sopivan ratkaisun!