Miksi en saa lainaa vaikka luottotiedot kunnossa?

Etkö saanut lainaa vaikka luottotietosi ovat kunnossa? Pyydä maksuton lainatarjous. Voit saada lainatarjouksia pankeilta ja rahoituslaitoksilta jos olet vähintään 18-vuotias, sinulla on luottotiedot kunnossa sekä säännölliset tulot.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Miksi en saa lainaa vaikka luottotiedot kunnossa?

Vaikka luottotietosi ovat kunnossa, on olemassa useita syitä, miksi et voi saada lainaa. Tässä osiossa käydään läpi joitakin yleisimpiä syitä.

 1. Ikä: Sinun täytyy olla vähintään 18-vuotias saadaksesi lainaa Suomessa. Jotkut luotonmyöntäjät voivat kuitenkin vaatia, että olet vähintään 20- tai 25-vuotias.
 2. Säännölliset tulot: Luotonmyöntäjät haluavat varmistaa, että sinulla on riittävät ja säännölliset tulot lainan takaisinmaksuun. Jos olet esimerkiksi opiskelija, työtön tai määräaikaisessa työsuhteessa, voi lainan saanti olla haastavampaa.
 3. Maksuhäiriömerkinnät: Vaikka luottotietosi ovat kunnossa, maksuhäiriömerkintä voi olla este lainansaannille. Maksuhäiriömerkintä voi olla esimerkiksi ulosotosta, maksamattomasta velasta tai edellisen lainan maksuviivästyksestä.
 4. Liian suuret menot suhteessa tuloihin: Luotonmyöntäjät tarkastelevat myös tulojesi ja menojen suhdetta. Jos menosi ovat liian suuret, voi lainan saanti olla hankalaa.
 5. Vakuudet: Monet lainat vaativat vakuuksia, jotta luotonmyöntäjä saa turvaa siitä, että laina tullaan maksamaan takaisin. Jos sinulla ei ole tarvittavia vakuuksia, laina voi jäädä saamatta.

Jos kohtaat ongelmia lainan saannissa, kannattaa sinun kilpailuttaa lainatarjoukset Lainatarjouksia.com -palvelussa. Palvelun avulla voit kilpailuttaa lainatarjoukset jopa 60 000 euroon asti, 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Lainapäätös tehdään heti, ja lainaa voi saada tilille jopa samana päivänä tai korkeintaan muutaman päivän sisällä.

Yleisimmät syyt miksi lainaa ei myönnetä

Maksuhäiriömerkinnät: Vaikka luottotiedot olisivat kunnossa, lainan saaminen voi olla haastavaa, mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä. Useat lainanantajat eivät myönnä lainaa hakijoille, joilla on maksuhäiriöitä, koska se lisää riskiä maksun laiminlyömisestä.

Ikä: Vaikka olet vähintään 18-vuotias, monet lainanantajat asettavat korkeamman alaikärajan lainan saamiselle. Esimerkiksi joissakin tapauksissa ikäraja voi olla 20, 22 tai jopa 25 vuotta.

Säännölliset tulot: Lainansaanti edellyttää usein säännöllisiä tuloja, riippumatta siitä, ovatko luottotiedot kunnossa vai eivät. Lainanantaja arvioi tulojaan sen mukaan, onko sinulla varaa maksaa lainaa takaisin. Epäsäännölliset tai alhaiset tulot voivat aiheuttaa hakemuksen hylkäämisen.

Velkaantumisen aste: Vaikka sinulla olisi säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa, liian korkea velkaantumisaste voi estää lainansaannin. Lainanantajat tarkastelevat velkaantumisastettasi suhteessa tuloosi ja arvioivat, onko sinulla riittävästi varoja lainan hoitamiseen.

Yksi tapa parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa on kilpailuttaa lainatarjoukset. Kokeile Lainatarjouksia.com-palvelua, joka auttaa sinua kilpailuttamaan lainatarjoukset jopa 60 000 euroon asti 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Lainapäätöksen saat heti, ja lainaa voi saada tilille jopa samana päivänä tai korkeintaan muutaman päivän sisällä. Näin voit löytää lainanantajan, joka on valmis myöntämään lainaa juuri sinun tilanteessasi.

Muista, että luottotiedot kunnossa, vähintään 18-vuoden ikä ja säännölliset tulot ovat vain muutamia ehtoja, jotka vaikuttavat lainan saamiseen. On tärkeää ymmärtää eri lainanantajien vaatimukset ja olla realistinen omasta taloudellisesta tilanteestasi ennen lainahakemuksen tekemistä.

Luottotiedot ja niiden merkitys lainan hakemisessa

Luottotiedot ovat keskeisessä asemassa, kun haet lainaa. Ne kertovat lainanantajalle, oletko luotettava maksaja ja pystytkö hoitamaan lainasi takaisinmaksun ajallaan. Tässä muutama asia, jotka vaikuttavat luottotietoihisi ja lainan saamiseen.

 • Maksuhistoria: Se, kuinka hyvin olet hoitanut aiemmat velkasi, vaikuttaa suuresti luottotietoihisi. Myöhästyneet maksut ja ulosoton kautta perityt velat heikentävät luottotietoja.
 • Luottokorttivelat ja muut lainat: Lainanantajat tarkastelevat velkataakkaasi, mukaan lukien luottokorttivelat ja muut lainat. Mitä korkeampi velkamäärä, sitä vähemmän todennäköistä on, että saat lainaa.
 • Ikä ja tulot: Lainanantajat katsovat myös ikääsi ja tulojasi. Olet todennäköisemmin lainan saaja, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on säännölliset tulot.

Jos luottotiedot ovat kunnossa, sinun kannattaa kilpailuttaa lainatarjoukset Lainatarjouksia.com -palvelussa. Palvelun avulla voit kilpailuttaa lainatarjoukset jopa 60 000 euroon asti ja 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Lainapäätös tehdään heti, ja lainaa voi saada tilille jopa samana päivänä tai korkeintaan muutaman päivän sisällä.

Muista, että lainan kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään, ja voit rauhassa vertailla saatujen tarjousten ehtoja ja korkoja. Näin löydät itsellesi parhaan ja edullisimman lainaratkaisun.

Miksi en saanut asuntolainaa?

Miksi et saa asuntolainaa, vaikka luottotiedot ovat kunnossa? Useita tekijöitä voi vaikuttaa lainan saamiseen. Näitä ovat esimerkiksi:

 • Ikä: Vaikka olet vähintään 18-vuotias, pankit saattavat silti suosia hieman vanhempia hakijoita, joilla on enemmän työkokemusta ja vakiintuneempia tuloja.
 • Säännölliset tulot: Pankit haluavat varmistaa, että sinulla on riittävästi säännöllisiä tuloja lainan takaisinmaksamiseksi. Jos olet juuri aloittanut uuden työn tai sinulla on epäsäännölliset tulot, tämä voi vaikuttaa kielteisesti lainahakemukseesi.
 • Muu velka: Vaikka luottotietosi ovat kunnossa, pankit arvioivat myös muita velkojasi ja niiden suhdetta tulojesi kanssa. Jos sinulla on paljon jo olemassa olevaa velkaa, se voi vaikuttaa lainan saantiin.

Asuntolainojen kilpailuttaminen on tärkeää, sillä se auttaa sinua löytämään parhaat lainatarjoukset. Tämä onnistuu helposti esimerkiksi lainatarjouksia.com -palvelun avulla. Kannattaa siis kokeilla lainatarjouksia.com -palvelua, jotta voit löytää parhaan mahdollisen asuntolainan ja ymmärtää paremmin, miksi et ole saanut asuntolainaa aiemmin.

Mitä tehdä jos lainan saanti vaikeutuu?

Kun lainan saanti vaikeutuu vaikka luottotiedot ovat kunnossa, voi tuntua turhauttavalta yrittää ymmärtää miksi näin käy ja mitä voidaan tehdä ratkaistakseen tilanne. Tässä osiossa käsittelemme vaihtoehtoja ja ratkaisuja, jotka voivat auttaa sinua saamaan lainaa tarpeisiisi.

Vaihtoehdot ja ratkaisut lainan saantiin

Aloita kilpailuttamalla lainatarjoukset eri lainanantajilta lainatarjouksia.com-palvelussa. Tämä palvelu mahdollistaa lainatarjousten kilpailuttamisen jopa 60 000 euroon asti ja 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Lainaa voi saada, jos:

 • Luottotiedot ovat kunnossa
 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Sinulla on säännölliset tulot

Lainapäätös tehdään nopeasti, ja lainaa voi saada tilille jopa samana päivänä tai korkeintaan muutaman päivän sisällä.

Jos lainan saanti vaikeutuu, voit myös harkita seuraavia vaihtoehtoja:

 1. Tarkista luottotietorekisteristä onko siellä virheitä. Korjaa mahdolliset virheet ja yritä hakea lainaa uudelleen.
 2. Selvitä miksi lainahakemus hylättiin, jotta voit parantaa mahdollisuuksia saada lainaa tulevaisuudessa. Voit kysyä lainanantajalta lisätietoja syistä.
 3. Harkitse vaihtoehtoista lainatyyppiä tai lainanantajaa. Eri lainanantajat voivat tarjota erilaisia lainaehdot, jotka saattavat sopia sinulle paremmin.
 4. Selvitä onko sinulle mahdollista saada lainaa takaajan tai pantinantajan avulla. Tämä voi parantaa lainansaantimahdollisuuksiasi.

Tärkeää on pitää mielessä, että lainan saamiseen vaikuttavat monet tekijät ja siksi kannattaa tutkia eri vaihtoehtoja huolellisesti.