Paljonko voi saada asuntolainaa? Pyydä maksuton asuntolainatarjous!

Tarkista paljonko voit saada asuntolainaa maksuttoman asuntolainatarjouksen avulla.

Asuntolaina

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Paljonko voi saada asuntolainaa: Vertaa ja kilpailuta Lainatarjouksia.comin avulla

Asuntolainan määrän selvittäminen on tärkeä askel asunnon ostamisessa. Paljonko voi saada asuntolainaa, riippuu useista tekijöistä, kuten tuloistasi, säästöistäsi, muista lainoistasi ja luottotiedoistasi. Tässä artikkelissa käymme läpi perusasiat, jotka sinun tulisi tietää ennen asuntolainan hakemista ja autamme sinua ymmärtämään, kuinka paljon voit odottaa saavasi lainaa pankista.

Ennen asuntolainan hakemista kannattaa kartoittaa oma taloudellinen tilanteesi. Tähän sisältyy tulojen, säästöjen sekä muiden lainojen ja velkojen selvittäminen. Paljonko voin saada lainaa, -kysymykseen vastaaminen tarkasti edellyttää rehellistä arviota omasta taloudellisesta tilanteesta. Muista myös, että lainan määrään vaikuttaa perheesi koko – esimerkiksi perheelliset saavat usein suuremman asuntolainan kuin yksinasuvat.

Kun olet selvittänyt oman taloudellisen tilanteesi, voit tutkia eri pankkien tarjoamia asuntolainavaihtoehtoja. Kuinka paljon asuntolainaa voit saada eri pankeista, riippuu niiden lainaan asettamista ehdoista ja korkotasosta. Vertailemalla eri pankkien asuntolainatarjouksia, löydät helpoimmin itsellesi sopivan lainan kohtuullisella korolla ja ehdoilla.

Paljonko asuntolainaa voi saada?

Asuntolainan määrä vaihtelee henkilökohtaisten taloudellisten tilanteiden mukaan. Tässä osiossa käymme läpi, kuinka paljon voit saada asuntolainaa yksin.

Paljonko voin saada asuntolainaa yksin?

Asuntolainan määrä riippuu useista tekijöistä, kuten tuloista, korkotasosta, säästöistä ja työllisyystilanteesta. Voit käyttää seuraavaa taulukkoa arvioidaksesi karkeasti, paljonko saattaisit saada asuntolainaa yksin. Huomaa kuitenkin, että tarkat luvut vaihtelevat pankista riippuen ja tämä taulukko toimii vain ohjenuorana.

Kuukausitulot Arvioitu asuntolainan määrä
2 000 € 60 000 – 80 000 €
2 500 € 75 000 – 100 000 €
3 000 € 90 000 – 120 000 €
3 500 € 105 000 – 140 000 €

Kuinka paljon saa asuntolainaa?

Usein pankit myöntävät lainaa noin 4–5 kertaa bruttovuositulosi verran. Esimerkiksi, jos vuositulosi ovat 30 000€, voit saada lainaa noin 120 000€ – 150 000€. On tärkeää huomata, että nämä luvut ovat suuntaa antavia, ja pankit arvioivat lainan myöntämistä yksilöllisesti.

Asuntolainan määrän lisäksi on tärkeää ottaa huomioon myös muut lainaan liittyvät kulut, kuten korko, lainanhoitokulut ja vakuutukset. Näin saat täydellisen kuvan siitä, paljonko voit saada asuntolainaa yksin, ja pystyt arvioimaan, onko se sinulle sopiva vaihtoehto.

Voit parantaa lainansaantimahdollisuuksiasi seuraavin keinoin:

  • Säästä enemmän omaa rahaa asunnon ostoa varten
  • Paranna luottokelpoisuuttasi hoitamalla raha-asiasi ajallaan
  • Vähennä muita lainoja ja velkoja ennen asuntolainan hakemista
  • Hae lainatakauksia tai -vakuuksia esimerkiksi Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA kautta

Muista, että asuntolainaa hakiessasi sinulla on oltava säästössä vähintään 5 % asunnon hinnasta, joka tunnetaan myös nimellä omarahoitusosuus. Lisäksi sinun on otettava huomioon korkojen nousu ja varauduttava siihen, että kuukausittaiset lainanmaksut voivat nousta tulevaisuudessa.

Toivottavasti tämä tieto auttaa sinua hahmottamaan, kuinka paljon voit saada asuntolainaa ja millaisia vaihtoehtoja sinulla on yksinasuvana henkilönä asuntokaupoille lähtiessä.

Voiko asuntolainaa saada ilman omaa rahaa?

Asuntolaina ilman säästöjä

Vaikka asuntolainaa ilman omaa rahaa voi olla vaikea saada, se ei ole täysin mahdotonta. Yleensä pankit vaativat, että sinulla on jonkin verran omia säästöjä omarahoitusosuudessa. Tämä osoittaa pankille, että sinulla on omaa vastuuta ja kykyä hoitaa lainasi. Asuntolainaa ilman käsirahaa voi kuitenkin olla mahdollista saada, jos sinulla on vahvat takaukset ja hyvä taloudellinen historia.

Omaa rahaa ei siis välttämättä tarvita, jos pystyt osoittamaan luottokelpoisuutesi muilla tavoin. On kuitenkin hyvä huomioida, että ilman omaa rahaa saatat joutua maksamaan korkeampaa korkoa lainasta ja laina-aika voi olla pidempi.

Ensiasunto ilman säästöjä

Ensiasunnon ostajat saattavat olla erityisen kiinnostuneita siitä, voiko ensiasunnon osto ilman säästöjä onnistua. Tämä voi olla mahdollista, jos sinulla on esimerkiksi vankka työhistoria, joka osoittaa kykysi maksaa laina takaisin. Monet pankit ovat myös valmiita rahoittamaan ensiasunnon ostajille suuremman osuuden asunnon hinnasta, mikä voi helpottaa omarahoitusosuuden kattamista.

Tässä tilanteessa voi myös harkita muita vaihtoehtoja, kuten valtion takaamaa asuntolainaa, jossa valtio takaa osan lainastasi. Tämä voi helpottaa asuntolainan saamista yksin. On kuitenkin tärkeää huomioida, että asuntolainaa ilman omaa rahaa voi olla vaikeampaa saada ja se voi tarkoittaa korkeampia kuluja pitkällä aikavälillä.

Yhteenvedettynä, vaikka asuntolaina ilman omaa rahaa voi olla haasteellista saada, se ei ole mahdotonta. Tarkastele eri vaihtoehtoja ja keskustele eri pankkien kanssa selvittääkseen, mikä on parhaiten sopiva rahoitusvaihtoehto sinulle.

Asuntolainan omarahoitusosuus

Asuntolainan omarahoitusosuus tarkoittaa sitä osaa asunnon ostohinnasta, jonka maksat itse säästetyillä varoillasi. Pankin myöntämä asuntolaina kattaa loppuosan asunnon hinnasta.

ASP-laina omarahoitusosuus

ASP-laina on erityinen laina, joka on tarkoitettu ensiasunnon ostajille. ASP-lainan avulla voit saada paremmat lainaehdot ja kattavamman lainaturvan. ASP-lainan omarahoitusosuus on hyödyllinen tietää, sillä se vaikuttaa suoraan siihen, paljonko voit saada asuntolainaa.

Ensiasunnon ostaja 5 prosenttia -muotoinen vaatimus tarkoittaa, että ensiasunnon ostajalla on oltava vähintään 5 % asunnon hinnasta omarahoitusosuutta.

Esimerkki: Oletetaan, että asunnon hinta on 200 000 euroa. Tässä tapauksessa ensiasunnon ostajan tulee maksaa itse vähintään 5 % tästä summasta, eli 10 000 euroa. Loput 190 000 euroa voidaan rahoittaa pankin myöntämällä asuntolainalla.

Asunnon hinta 5 % omarahoitusosuus Asuntolaina
200 000 € 10 000 € 190 000 €

ASP-lainan omarahoitusosuus määrittelee siis sen, kuinka paljon sinun tulee säästää ennen kuin voit hakea lainaa asunnon ostamiseen. Muista, että ASP-lainassa on monia etuja verrattuna tavalliseen asuntolainaan, kuten alhaisemmat korkokulut ja parempi lainaturva. Tästä syystä on järkevää tutustua ASP-lainan omarahoitusosuuteen ja sen vaikutuksiin oman asuntolainaasiakkuutesi kannalta.

Asuntolainan saamisen edellytykset

Asuntolainan saamisen edellytykset vaihtelevat pankista toiseen, mutta ne perustuvat yleensä seuraaviin tekijöihin: tulot, luottotiedot, asuntolainaa haetaan varten ja säästöjen määrä. Näiden tekijöiden avulla pankit arvioivat, paljonko voit saada asuntolainaa ja millaisin ehdoin.

Saako asuntolainaa jos on kulutusluottoja?

Kulutusluottojen olemassaolo ei välttämättä estä sinua saamasta asuntolainaa, mutta se voi vaikuttaa lainan saamisen ehtoihin ja paljonko voit saada lainaa. Pankit ottavat huomioon kaikki velat, mukaan lukien kulutusluotot, arvioitavissa asuntolainan suuruus. Alla on lyhyt yhteenveto:

  • Tulot: Pankit tarkastelevat kuukausitulot selvittääkseen, paljonko lainaa voit saada. Esimerkiksi, paljonko lainaa 3500 tuloilla riippuu pankin määrittämästä lainan enimmäismäärästä suhteessa tulo.
  • Luottotiedot: Hyvät luottotiedot ovat asuntolainan saamisen edellytys. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, pankit saattavat hylätä hakemuksen tai tarjota alhaisempaa lainasummaa.
  • Asuntolainaa haetaan varten: Pankit tarkastelevat ostettavaa asuntoa ja sen arvoa määrittäessään kuinka paljon voin saada asuntolainaa. Yleensä asunnon arvo vaikuttaa siihen, paljonko saisin asuntolainaa.
  • Säästöjen määrä: Omien säästöjen määrä vaikuttaa siihen, paljonko voit saada lainaa. Yleensä pankit vaativat ainakin 5-15% omarahoitusosuutta lainanhakijalta. Mitä enemmän säästöjä sinulla on, sitä parempia lainaehtoja saatat saada.

Muista, että asuntolainan saanti ja sen ehdot riippuvat monista tekijöistä, jotka vaihtelevat henkilökohtaisesti. Ole yhteydessä pankkiin selvittääksesi omat mahdollisuutesi saada asuntolainaa ja sen ehdoista.