Asuntolaina - Hae asuntolainaa yhdellä hakemuksella!

Hae asuntolaina yhdellä hakemuksella. Saat asuntolainatarjouksia useilta pankeilta.

Asuntolaina

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Asuntolaina

Asuntolaina on yksi yleisimmistä lainoista, jota ihmiset hakevat kotinsa ostamiseen. Se on pitkäaikainen laina, jonka korko ja ehdot vaihtelevat eri pankkien välillä. On tärkeää suunnitella asuntolainasi sopivan laina-ajan sekä kuukausittaisen maksuerän avulla. Tähän voit käyttää asuntolainalaskuria, joka auttaa sinua arvioimaan, kuinka paljon sinun tulee maksaa kuukausittain ja kuinka pitkän aikaa laina tulee kestämään.

Asuntolainaa hakiessa kannattaa harkita useita eri pankeista saatavia lainatarjouksia. Lainatarjouksia.com -palvelun avulla voit saada kilpailukykyisen asuntolainatarjouksen usealta eri pankilta. Tämä auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainan tarpeisiisi. Pankeilla on usein erilaisia lainapaketteja, jotka sisältävät erilaisia korkovaihtoehtoja ja ehtoja, kuten korkosuojausta tai maksullisia lyhennysvapaita.

Asunnon ostamiseen liittyvät muut kulut, kuten remontti tai vakuutukset, on otettava huomioon asuntolainaa hakiessa. Monet pankit tarjoavat etuja asuntolaina-asiakkailleen, kuten alennuksia remonttilainasta tai kulutusluotosta.

Muista myös, että vaikka olisit jo löytänyt unelmiesi kodin ja hankkinut asuntolainan toiselta pankilta, voit silti vaihtaa asuntolainaa tarjoavaa pankkia. Esimerkiksi S-Pankki tarjoaa mahdollisuuden siirtää asuntolainan heidän asiakkaakseen, mikä voi tuoda sinulle huomattavan säästön vuodessa.

Asuntolainan hakeminen on helppoa ja vaivatonta verkossa. Lainatarjouksia.com -palvelun kautta voit kilpailuttaa asuntolainan nopeasti ja helposti. Aloita lainatarjouksen pyytäminen nyt ja löydä paras ratkaisu sinun asuntolainaasi varten.

Asuntolainan hakeminen

Asuntolainan hakeminen alkaa lainahakemuksen täyttämisellä. Hakemusta varten sinun tulee arvioida kuinka paljon rahoitusta tarvitset uuden asunnon hankkimiseen. Voit hakea asuntolainaa useimpien pankkien verkkosivuilta käyttämällä pankkitunnuksiasi tai mobiilivarmennetta. On hyvä idea tehdä hakemus jo ennen kuin olet löytänyt oikean kohteen, jotta tiedät millaisen lainan voit saada.

Asuntolainatarjouksen voi pyytää Lainatarjouksia.com -palvelun kautta. Tämä palvelu auttaa kilpailuttamaan asuntolainasi usean pankin kesken, jotta saat parhaan mahdollisen tarjouksen.

Vakuudet ja marginaali

Asuntolainoissa tarvitaan yleensä vakuuksia lainan määrän kattamiseksi, ja ne voivat olla esimerkiksi ostamasi asunto tai vanhempien antama takaus. Vakuuksien määrä ja laatu vaikuttavat lainan marginaaliin, eli siihen lisättävään korkoon.

Pankit määrittävät lainan marginaalin yksilöllisesti. Marginaalin lisäksi lainan kuluista muodostuu viitekorko, joka voi olla esimerkiksi euribor. Tämän takia on tärkeää kilpailuttaa laina, jotta saat mahdollisimman edullisen lainan.

Lainapäätös ja takaisinmaksu

Kun olet täyttänyt lainahakemuksen ja lähetät sen pankkiin, odottaa sinua lainapäätös. Lainapäätöksen saamisessa voi kestää muutamasta tunnista muutamaan päivään riippuen pankista. Lainapäätöksen saamisen jälkeen voit tehdä tarjouksen asunnosta.

Takaisinmaksua varten kannattaa tehdä realistinen suunnitelma oman talouden puitteissa. Takaisinmaksuaika voi olla jopa 25 vuotta, ja sen aikana korkojen nousut ja laskut voivat vaikuttaa kuukausittaiseen maksuun. Suunnittelussa voit ottaa huomioon lainanlyhennysten ja korkojen maksamisen lisäksi myös ylimääräisten lyhennysten mahdollisuuden, jos haluat maksaa lainaa nopeammin pois.

Erilaiset asuntolainat

Asuntolainat ovat välttämättömiä, kun haluat hankkia oman kodin. On kuitenkin monenlaisia asuntolainoja, joiden joukosta löytyy sopiva vaihtoehto sinulle. Tässä osiossa käsitellään kahta erilaista asuntolainaa: ASP-laina ja Mökkilaina.

ASP-laina

ASP-laina eli asuntosäästöpalkkiojärjestelmä on erityisesti ensiasunnon ostajille suunnattu laina. ASP-lainan etuna on alhaisempi korko ja pienempi omarahoitusosuus (lainamäärä on noin 70-85% asunnon hinnasta) verrattuna perinteiseen asuntolainaan. Tavoitteena on kannustaa nuoria säästämään ja helpottamaan ensimmäisen asunnon hankintaa.

ASP-lainan saamiseksi sinun tulee avata ASP-tili ja säästää vähintään 10 % asunnon hinnasta ennen lainan hakemista. Lainatarjouksia.com -palvelun avulla voit kilpailuttaa asuntolainan usean pankin kesken ja löytää itsellesi parhaan ASP-lainatarjouksen.

Mökkilaina

Mökki- tai vapaa-ajan asunnon hankintaan tarkoitettu mökkilaina on toinen vaihtoehto asuntolainoista. Mökkilaina on verrattavissa perinteiseen asuntolainaan, mutta sillä on omat erityispiirteensä. Esimerkiksi mökkilainan vakuutena on usein ostettu vapaa-ajan asunto, ja lainamäärä on tavallisesti korkeintaan 70-85 % ostetun mökin hinnasta.

Lainatarjouksia.comin avulla voit kilpailuttaa mökkilainan usean pankin kesken ja hankkia parhaan tarjouksen sinun vapaa-ajan asuntosi rahoitukseen.

Asuntolainan kustannukset

Asuntolainan kustannuksista koostuvat erilaiset tekijät. Tässä osiossa käsitellään seuraavia kustannuksia: Kuukausierä ja laina-aika, Kokonaiskorko ja todellinen vuosikorko, Viitekorko ja 12 kk euribor, Toimitusmaksu ja järjestelypalkkio, sekä Lainaturva.

Kuukausierä ja laina-aika

Asuntolainan kuukausierä koostuu pääosin lainan määrästä, laina-ajasta ja korosta. Lainan määrä on yleensä noin 70-85% asunnon hinnasta. Lainakatto eli luotot ja mahdollisten muiden lainojen yhteismäärä vaikuttaa myös kuukausierään ja laina-aikaan. Laina-aika on yksi tärkeimmistä tekijöistä kuukausierän suuruudessa – pidempi laina-aika pienentää kuukausittaista maksuerää, kun taas lyhyempi laina-aika kasvattaa sitä.

Kokonaiskorko ja todellinen vuosikorko

Kokonaiskorko tarkoittaa lainan korkokustannusten yhteismäärää laina-ajan puitteissa. Todellinen vuosikorko puolestaan ottaa huomioon kokonaiskustannukset mukaan lukien lainan nostamisesta, tilinhoitomaksuista, aloitusmaksuista ja perustamiskuluista peritään palvelumaksut. Todellinen vuosikorko antaa paremman käsityksen lainan todellisista kustannuksista.

Viitekorko ja 12 kk euribor

Viitekorko on se korko, johon pankki sitoo asuntolainan koron. Yleisiä viitekorkoja ovat esimerkiksi 12 kk euribor ja pankkien omat prime-korot. Euribor on Euroopan keskuspankin (EKP) määrittelemä korko, johon euro-alueen pankit lainaavat varojaan toisille pankeille. 12 kk euribor on täten korko, joka määräytyy 12 kuukauden välein.

Toimitusmaksu ja järjestelypalkkio

Toimitusmaksut ja järjestelypalkkiot ovat osa asuntolainan kustannuksista. Toimitusmaksu kattaa lainan nostamisesta aiheutuneet kulut, ja järjestelypalkkio liittyy lainan perustamiseen.

Lainaturva

Lainaturva on vakuutus, joka tarjoaa turvaa erilaisissa elämäntilanteissa, kuten työttömyyden, sairauden tai kuolemantapauksen sattuessa. Lainaturva kattaa asuntolainan lyhennykset näissä tilanteissa määräajaksi. Lainaturvan hinta saattaa vaihdella vakuutusyhtiöstä toiseen ja sen ottaminen on vapaaehtoista.

Harkitessasi asuntolainaa, on hyvä kilpailuttaa laina useamman pankin kesken. Lainatarjouksia.com -palvelun avulla voit pyytää asuntolainatarjouksia ja löytää juuri sinulle sopivan lainan. Lainatarjouksia.com kilpailuttaa asuntolainasi, jotta löydät edullisimman vaihtoehdon oman tilanteesi huomioon ottaen.

Lyhennysvapaat kuukaudet

Lyhennysvapaat kuukaudet tarkoittavat aikaa, jolloin et maksa lainan pääomaa, vaan korkoa vain. Lyhennysvapaa on tyypillistä asuntolainoissa, mutta sitä voi hakea myös opintolainaan ja pankkilainaan. Lainan lyhennysvapaat kuukaudet voivat olla hyödyllisiä tietyissä elämäntilanteissa, kuten lomamatkoilla tai työttömyyden aikana. Lyhennysvapaata voi hakea yleensä 1-24 kuukaudelle.

Nordea tarjoaa asuntolainoihin LyhennysJousto-nimistä palvelua, jonka avulla voit itse säätää asuntolainasi kuukausierän suuruutta. Voit pienentää tai suurentaa lyhennystä joustavasti joko mobiili- tai verkkopankissa. Nordean asiakkaana voit hakea lyhennysvapaata suoraan verkkopankin tai mobiilipankin kautta.

S-Pankki tarjoaa myös mahdollisuuden lyhennysvapaaseen asuntolainaan. Heidän verkkopankistaan voi hakea lyhennysvapaata valitsemalla haluamansa lainan ja noudattamalla ohjeita. Lyhennysvapaa tulee voimaan heti, kun se on otettu käyttöön.

Jos olet harkitsemassa asuntolainan hakemista tai kilpailuttamista, suosittelemme käyttämään Lainatarjouksia.com -palvelua. Lainatarjouksia.comin avulla voit kilpailuttaa asuntolainan usean pankin kesken, mikä auttaa löytämään juuri sinulle sopivan lainaratkaisun. Haettuasi lainatarjouksia eri pankeilta, voit vertailla niitä rauhassa ja valita parhaan vaihtoehdon.

Muista kuitenkin, että lyhennysvapaan käyttö kannattaa harkita huolellisesti, koska se voi pidemmällä aikavälillä lisätä lainan kokonaiskustannuksia. On tärkeää arvioida omaa taloudellista tilannetta ja miettiä tarpeellisuutta ennen lyhennysvapaan hakemista.

Ensiasunnon ostaminen

Ensiasunnon ostaminen voi tuntua haastavalta, mutta oikean tiedon ja suunnittelun avulla se onnistuu vaivattomasti. Tässä osiossa käydään läpi ensiasunnon ostajan etuudet ja säästäminen ensiasuntoa varten.

Ensiasunnon ostajan etuudet

Ensiasunnon ostajana sinulla on useita etuja, jotka helpottavat asunnon hankintaa.

 • Varainsiirtoverovapaus: Ensiasunnon ostaja on vapautettu varainsiirtoverosta, kun ostajan omistusosuus asunnosta on vähintään 50 % ja ostaja on 18-44-vuotias.
 • Asumisoikeus: Voit hakea ensiasuntolainaa helposti verkossa, ja se voidaan räätälöidä vastaamaan juuri sinun tarpeitasi.
 • Asuntolainavähennys: Verotuksessa voit vähentää asuntolainan korkoja.

Säästäminen ensiasuntoa varten

Ennen ensiasunnon ostamista on hyvä alkaa säästämään rahaa. Tässä muutama vinkki säästämiseen:

 1. ASP-säästäminen: Aloitettu nuorena, ASP-säästäminen voi olla hyvä tapa kerätä säästöjä ensiasunnon ostoa varten. Talleta säännöllisesti rahaa ASP-tilille ja saat lisäksi korkeamman koron kuin tavallisella säästötilillä.
 2. Budjetointi: Tee kuukausibudjetti ja pyri seuraamaan tuloja ja menoja. Tämä auttaa sinua hahmottamaan, mihin rahat menevät ja mistä voit säästää.
 3. Itsekuri: Pidä mielessä tavoitteesi ja ole valmis tekemään kompromisseja lyhyellä aikavälillä saavuttaaksesi pitkän aikavälin tavoitteesi.

Kun olet valmis hakemaan lainaa ensiasunnon ostamiseksi, suosittelemme pyytämään asuntolainatarjouksen Lainatarjouksia.com -palvelun avulla. Palvelu kilpailuttaa asuntolainan usean pankin kesken, joten voit löytää parhaiten juuri sinun tarpeisiisi sopivan lainan.

Sijoitusasunnon ostaminen

Sijoitusasunnon hankinta voi olla erinomainen tapa kasvattaa omaisuutta ja saada säännöllistä vuokratuloa. Jotta voisit aloittaa sijoitusasunnon ostamisen, sinun on ensin haettava sijoitusasuntolaina. Tässä prosessissa saatat tarvita lainahakemuksen, joka on samankaltainen kuin tavallisen asuntolainan hakeminen.

Ennen kuin aloitat, tiedon hankinta eri rahoitusvaihtoehdoista on tärkeää. Yleisin rahoituskeino sijoitusasunnon hankintaan on sijoitusasuntolaina. Pankit myöntävät yleensä lainaa 70-80% asunnon velattomasta hinnasta. Muista hakea lainalupaus ennen kuin etsit sopivaa sijoituskohdetta, jotta voit toimia nopeasti löytäessäsi mielenkiintoisen asunnon.

Tässä on joitakin vinkkejä lainanhakuun:

 • Kirjaudu verkkopankkiin ja täytä asuntolainahakemus.
 • Mahdollisesti anna suostumus lainahakemuksen lähettämiseen.
 • Harkitse asuntolainatarjouspyynnön tekemistä Lainatarjouksia.com-palvelun avulla.
 • Vertaile eri pankkien tarjouksia ja valitse paras sopiva.

Lainatarjouksia.com on erinomainen työkalu, joka auttaa sinua kilpailuttamaan asuntolainasi usean pankin kesken. Palvelun käyttö voi säästää aikaa ja vaivaa, ja auttaa löytämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen sijoitusasuntoon. Selvitä myös, mitä muuta kannattaa ottaa huomioon ennen sijoitusasuntolainan ottamista.

Sijoitusasunnon ostaminen ja rahoittaminen on tärkeä päätös, joka vaatii huolellista harkintaa. Tutustumalla eri rahoitusvaihtoehtoihin, hakemalla lainaa oikealla tavalla ja käyttämällä Lainatarjouksia.comin kaltaisia palveluja voit tehdä parhaan mahdollisen päätöksen sijoitusasuntosi rahoituksesta.

Digitaalinen asuntokauppa ja asuntolainahakemus

Digitaalinen asuntokauppa on nykyaikainen ja joustava tapa hoitaa asuntokauppoja. Se tarjoaa helpon ja turvallisen tavan tehdä asuntokaupat ajasta ja paikasta riippumatta. Parasta on, että voit käsitellä asuntokauppoja vaikka omalta kotisohvaltasi.

Asuntolainahakemus on ensimmäinen askel kohti omaa asuntoa. Hakemusprosessi voidaan hoitaa sujuvasti verkossa, ja se mahdollistaa etäneuvottelut pankin laina-asiantuntijan kanssa. Hakemuksen täyttämisessä on tärkeää olla tarkkana ja rehellinen omien tietojensa ja taloudellisen tilanteensa suhteen.

Digitaalinen asuntokauppa yhdistyy asuntolainahakemukseen seuraavasti:

 1. Tee asuntolainahakemus verkossa pankin tai rahoituslaitoksen sivuilla.
 2. Käy lainaneuvottelu etänä pankin asiantuntijan kanssa.
 3. Hyväksy lainatarjous ja tee tarvittavat järjestelyt vakuuksien suhteen.
 4. Tee asuntokaupat digitaalisesti, esimerkiksi DIASin kautta.

Asuntolainan kilpailuttaminen usean pankin kesken on tärkeää saadaksesi sinulle parhaiten sopivan lainan. Lainatarjouksia.com -palvelu auttaa sinua kilpailuttamaan ja vertailemaan lainatarjoukset vaivattomasti. Palvelun avulla voit pyytää asuntolainatarjouksia usealta pankilta yhdellä hakemuksella. Näin saat kattavan näkymän eri pankkien asuntolainatarjouksista ja voit valita niistä sinulle parhaiten sopivan ratkaisun.

Vapaa-ajan asunnon ostaminen

Vapaa-ajan asunnon, kuten kesämökin, hankintaan on tarjolla erilaisia rahoitusvaihtoehtoja. Yksi yleisimmistä vaihtoehdoista on mökkilaina. Mökkilaina eroaa hieman tavallisesta asuntolainasta, sillä esimerkiksi valtion takaamaa ASP-lainaa ei voi saada vapaa-ajan asuntoa varten, eikä lainan korkoja voi vähentää verotuksessa.

Mökkilainan hakeminen

Hakemalla lainatarjouksen Lainatarjouksia.com -palvelun kautta voit helposti kilpailuttaa asuntolainan useiden pankkien kesken. Tämä auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen hankkimaasi vapaa-ajan asuntoon. Saatu lainalupaus ei vielä sido sinua mihinkään, joten voit huoletta pyytää tarjouksen ja vertailla eri pankkien ehtoja.

Mökkilainaa haettaessa pankit tarkastelevat muun muassa hakijan tulot, varallisuuden ja velkojen määrää. Vapaa-ajan asunnon arvo ja sijainti vaikuttavat myös lainamäärään ja ehtoihin.

Jos olet harkitsemassa vapaa-ajan asunnon ostamista tai rahoittamista, kannattaa aloittaa perehtymällä eri lainavaihtoehtoihin ja pyytämällä tarjous Lainatarjouksia.com -palvelusta. Näin voit tehdä valistuneen päätöksen, joka sopii juuri sinun tilanteeseesi ja budjettiisi.

Asuntolainalaskurit

Asuntolainalaskurit ovat erinomainen apuväline, kun suunnittelet asuntolainaa. Asuntolainalaskuri auttaa sinua arvioimaan lainan kuukausierän suuruutta ja sitä, kuinka kauan lainan takaisinmaksu kestää eri lainasummilla ja korkoasteilla. Esimerkkilaskelma antaa suuntaa siitä, millaisilla ehdoilla lainaa voidaan myöntää sinulle.

Useat pankit ja lainantarjoajat tarjoavat omat asuntolainalaskurit verkkosivuillaan, joista löytyy helposti klikkaamalla. Esimerkiksi OP, S-Pankki, Nordea ja Etua.fi tarjoavat omat asuntolainalaskurinsa. Lainaehdot ja korot vaihtelevat eri palveluntarjoajilla, joten kannattaa tutustua useampaan laskuriin saadaksesi hyvän käsityksen tarjolla olevista vaihtoehdoista.

Asuntolainalaskureiden käyttö on helppoa:

 1. Syötä laskuriin lainasumma, jonka tarvitset asunnon ostamiseen.
 2. Valitse laina-aika eli takaisinmaksun kesto.
 3. Arvioi koron suuruus.

Laskurit antavat sinulle tuloksena arvioidun kuukausittaisen takaisinmaksuerän.

Muista, että asuntolainalaskurin antama tulos on vain suuntaa-antava. Todelliset lainaehdot ja korot saat selville pyytämällä asuntolainatarjouksen. Lainatarjouksia.com on hyvä paikka kilpailuttaa asuntolainasi usean pankin kesken. Palvelu on helppokäyttöinen ja sen avulla voit löytää omalle tilanteellesi parhaiten sopivan asuntolainan.

Lainatarjousten vertailu

Asuntolainan hankkiminen on merkittävä taloudellinen päätös, joka voi vaikuttaa talouteesi vuosikymmenien ajan. Sen vuoksi on tärkeää vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjouksia löytääksesi sinulle parhaiten sopivan lainan. Tässä osiossa opastamme, miten voit vertailla lainatarjouksia tehokkaasti.

Ensimmäinen askel on pyytää asuntolainatarjouksia useammasta eri pankista. Voit helposti kilpailuttaa asuntolainan käyttämällä Lainatarjouksia.com -palvelua, jonka avulla saat useita tarjouksia yhdellä hakemuksella. Näin säästät aikaa ja vaivaa vertaillessasi lainatarjouksia eri pankkien kesken.

Kun olet saanut tarjoukset, vertaile niitä huolellisesti seuraavien kriteerien perusteella:

 1. Korko: Vertaile tarjousten kokonaiskorkoja, jotka näyttävät, kuinka paljon maksat lainan korosta laina-ajan kuluessa. Muista kuitenkin, että halvin korko ei aina ole paras vaihtoehto, koska korot voivat muuttua lainan aikana.
 2. Laina-aika: Tarkista, kuinka kauan laina-aika kussakin tarjouksessa on ja mieti, kuinka nopeasti haluat maksaa asuntolainan pois. Pidempi laina-aika tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, mutta lainan kokonaiskustannukset voivat olla suuremmat.
 3. Lainan muut kulut: Tutki tarjouksia huolellisesti ja vertaile niiden muut kustannukset, kuten avaus- ja toimitusmaksut.

Muista, että lainatarjousten vertailu auttaa sinua tekemään oikean päätöksen asuntolainasta, joka sopii parhaiten sinun tilanteeseesi ja tarpeisiisi. Lainatarjouksia.com-palvelu tekee lainatarjousten vertailusta helppoa ja vaivatonta, joten aloita asuntolainasi kilpailutus jo tänään.

Asuntolainan korko

Asuntolainan koron muodostumiseen vaikuttavat kaksi osatekijää: viitekorko ja marginaali. Viitekorko on markkinakorko, joka määräytyy markkinoiden mukaan. Suomessa yleisin viitekorko asuntolainoissa on 12 kuukauden euribor. Toisaalta marginaali on pankin määrittelemä osuus, joka lisätään viitekoron päälle ja pysyy samana koko laina-ajan.

Vuoden 2023 alussa 12 kuukauden euribor oli noussut noin 3,30 prosenttiin. Tämä tarkoittaa, että uuden asuntolainan korko voi nousta jopa yli neljän prosentin, kun viitekoron päälle lisätään marginaali. On tärkeää huomioida, että korkotaso voi muuttua laina-aikana, jolloin myös asuntolainan korko voi vaihdella.

Kun harkitset asuntolainan ottamista, on hyvä vertailla eri pankkien tarjoamia marginaaleja. Tähän tarkoitukseen suosittelemme hyödyntämään Lainatarjouksia.com -palvelua. Lainatarjouksia.comin avulla voit kilpailuttaa asuntolainan usean pankin kesken ja löytää itsellesi sopivimman asuntolainatarjouksen. Parhaassa tapauksessa voit saada huomattavasti paremman marginaalin, mikä säästää sinulle rahaa pitkällä aikavälillä.

Seuraavassa taulukossa on esitettynä esimerkkejä asuntolainan korkojen rakenteesta erilaisilla viitekorolla ja marginaalilla:

Viitekorko Marginaali Asuntolainan korko
3,30 % 0,70 % 4,00 %
4,05 % 0,80 % 4,85 %
3,30 % 1,00 % 4,30 %

Muista, että asuntolainan korko on vain osa lainan kustannuksista. Lainan nostamiseen ja hoitamiseen liittyvät myös erilaiset palvelumaksut. Todellista vuosikorkoa tarkasteltaessa otetaan huomioon kaikki lainaan liittyvät kulut.

Vaihtaaksesi tilannetietoisuutta ja ymmärtääksesi, kuinka paljon voit säästää kilpailuttamalla lainasi, älä epäröi pyytää asuntolainatarjousta Lainatarjouksia.com-palvelun kautta.

Asuntolainan hakeminen konttorista

Kun olet päättänyt hakea asuntolainaa, yksi vaihtoehto on hakea sitä pankin konttorista. Konttorissa asiantuntijat voivat auttaa sinua löytämään sopivimman lainaratkaisun juuri sinulle. Ennen konttorissa käyntiä on hyvä valmistautua keräämällä tarvittavat tiedot ja asiakirjat, kuten palkkatodistukset, tuloselvitykset ja mahdolliset säästöt.

Konttorissa asuntolainaneuvoja auttaa sinua arvioimaan, kuinka paljon lainaa voit saada ja millaisin ehdoin. Asuntolainaneuvoja myös opastaa sinua lainan takaisinmaksussa ja mahdollisissa lisävakuuksissa.

Tässä muutama vinkki, kun haet asuntolainaa konttorista:

 1. Tee alustava lainalaskelma ennen konttoriin menoa, jotta tiedät suunnilleen, kuinka paljon lainaa tarvitset.
 2. Varaa aika etukäteen konttorissa asioimiseen. Näin voit olla varma, että saat asiantuntijan käyttöösi.
 3. Ota mukaan tarvittavat asiakirjat, kuten henkilötodistus, tulotiedot ja mahdolliset säästötiedot.
 4. Kysy eri lainavaihtoehdoista, kuten kiinteästä tai vaihtuvasta korosta, sekä mahdollisista lisävakuuksista.

Lisäksi suosittelemme pyytämään asuntolainatarjouksen Lainatarjouksia.com -palvelun avulla. Palvelun avulla voit kilpailuttaa asuntolainan usean pankin kesken, mikä saattaa tuoda sinulle edullisemman lainatarjouksen. Voit yhdistää saamasi tarjoukset konttorista saatuihin tarjouksiin ja vertailla niitä keskenään, jotta löydät itsellesi parhaan mahdollisen ratkaisun.

Muista, että asuntolainan hakeminen vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta hyvällä suunnittelulla ja oikeiden työkalujen avulla voit löytää itsellesi sopivimman asuntolainan sekä parhaan mahdollisen tarjouksen.